12 Oca 2013

Fırında Tavuk Tarifi

Esra muftakta
Malzemeler
  • kemiksiz tavuk eti
  • 4 tane büyük patates
  • 2 tane domates
  • 1 tane soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • pul biber
  • sıvı yağ
  • kekik
  • tuz
Yapılışı
  •  Patatesler soyulur elma dilimi şeklinde doğranır.
  • Tepsiye konur.
  • Sonra tavuk kuşbaşı şeklinde doğranıp tepsiye koyulur.
  • Domatesleri ve soğanları halka şeklinde kesilip tepsiye dizilir.
  • Salçayı su ile sulandırıp sos haline gelince üzerine dökeriz.
  • Biraz yağ, biber, kekik ve tuz koyup karıştırırız.
  • 200c'de  fırına koyariz tepsimizi.
  • Yaklaşık 1 saat kadar pişiriz.
Patateslerin tepsiye yapışmaması isterseniz yağlı kağıt kullanabilirsiniz.
Malzemeleri baharat ekleyip buzdolabından dinlendirerekten yapılır. Ama her türlü süper yemek benim işim. Yemek blogumu olsam tarz arayışı işindeyim o kesin demek isterseniz afiyet olsun.
Bi de foto çekmek aklıma gelse şapsalım.

2 yorum:

  1. sabah sabah aciktim yiyesim geldi. of.

    YanıtlaSil
  2. diyet yapiyoruz yaza bikini giyeceğiz, arada işkence yapacağim size =)

    YanıtlaSil